Roddsportens dag och 114:e Distanskapprodden

  • 17 jul 2024

image: Roddsportens dag och 114:e Distanskapprodden

Välkomna den 31 augusti för att tävla, umgås och uppleva Vaxholm!

Fyra tävlingar som avgörs under samma dag. Alla från ungdomsroddare till mastersroddare kan ro eller paddla utifrån sina färdigheter och ambitioner. Dagen innehåller rafflande tävlingar, individuella utmaningar och festligheter. Vi planerar för god fairness så att upplevelsen blir så bra som möjligt när du besöker Skärgårdens huvudstad Vaxholm.

De olika tävlingarna

  1. Distanskapprodden och förbundsmästerskapet i inriggad fyra är ursprungstävlingen och genomförs i år för 114:e gången. Start och mål utanför Vaxholms Roddförening. Banan är 14000m och går i vacker skärgårdsmiljö med partier av öppet vatten till mer väderskyddade delar.
  2. Waxholm Archipelago Race (WAR) avgörs i kustroddbåtar, roddsportens ”mountainbikes”. Bansträckan är den samma som Distanskapprodden 14000m, start och mål i Vaxholm.
  3. Kortdistansen är tävlingen för alla från nybörjare till erfaren roddare eller kanotist. Tävlingen sker på Tallaröfjärden utanför Vaxholms RF:s båthus. Banan är utmanade då den innehåller svängar och rundningar av ett antal öar på fjärden. Du tävlar själv eller med dina kompisar i valfria roddbåtar eller kanoter. Banan är ca 2,5 km lång.

Vaxholm Beach Sprint - Succén från 2023.  Tävlingen genomförs i tävlingsklasserna 1CX H och D Senior och C2X mix Senior och Junior. Banan mäter 250 m. Förbundets kustroddbåtar användas i C2X loppen.

Vi har båtar för utlåning och de bokas via  per.lundberg@lillsved.se först till kvarn!

Förboka Lunch och BBQ

Under tävlingsdagen har vårat café öppet och där kan ni köpa kaffe, kakor, bullar och smörgåsar. Vi kommer även att servera lunch i form av en pastarätt med sallad samt kaffe. På kvällen serveras Clubs BBQ, en grillbuffé med goda tillbehör. Samtliga måltider förbokas senast den 8 augusti.

Boende

Boende i Roddhuset på hårt underlag, bokas till per.lundberg@lillsved.se

Övriga boenden i Vaxholm.

STF Bogesundslottsvandrahem

https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-vaxholm-bogesund-vandrarhem/

Waxholms camping

https://waxholmscamping.com/

Vaxholms B&B

https://www.vaxholmsbedandbreakfast.se/

 

Länk till Inbjudan Distansen 2024 (vaxholmsrodd.se)

Länk till bankartor och inbjudan i PDF Distanskapprodden 2024 (vaxholmsrodd.se)